Над 60 потребители по програмата „Подкрепа за достоен живот“ в Хаджидимово от 5 месеца без пари

Повече от 60 потребители и болни хора, включени през юли тази година в програмата „Подкрепа за достоен живот“ от 5 месеца не са получавали полагащите им се средства.

Последното плащане към тях е било през август, когато са им били преведени сумите за юли, коментираха потърпевши от Хаджидимово.

Днес те изпратиха запитване до Министерството на труда и социалната политика къде се губят парите им толкова месеци и дали ще бъдат оставени да посрещнат без пари и на празни трапези предстоящите празници Коледа и Нова година.

Сумите, които се полагат на асистентите по въпросната програма за четиричасовия им труд, са повече от скромни – 190 лева, но и и тези средства не достигат до тях вече пети месец.

Проучване сочи, че в съседните общини такъв проблем не съществува и парите се превеждат редовно.

„Вече ситуацията става нетърпима. Нямаме пари за нищо, 5 месеца чакаме преводи, без да ни е известно защо нямаме такива и каква е причината. Затова поискахме да ни бъде отговорено от социалното министерство и ресорния министър. Искаме да излезем да протестираме, дано някой ни чуе, но повечето сме болни хора, на легло“, споделиха недоволството си участници по програмата от Хаджидимово.

Те се надяват спешно да получат отговор за забавените плащания, както и средствата да им бъдат преведени, за да покрият разходите си и да посрещнат празниците достойно, както е озаглавена и самата програма за подпомагането им.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене