Банско грабна две награди за една вечер

През изминалата вечер кметът на Банско Георги Икономов и зам.-кметът с ресор туризъм, Александър Мацурев получиха две изключително стойностни награди, признание за положените усилия в утвърждаване и популяризиране на Банско като зимна столица на България.

На официална церемония в Централния военен клуб в София,  министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова връчи почетен приз на кмета на планинската община Георги Икономов. В първите Годишни награди за туризъм, които организира Министерството на туризма, Банско спечели първо място в една от най-оспорваните категории „Община на 2016 г. за планински туризъм“.

Планинският курорт безапелационно взе почетното първо място в категорията  „Община на 2016 г. за планински туризъм“, като повече от 10 дни хиляди дадоха своя глас за Банско. Този конкурс целеше да бъдат оценени подобаващо усилията, които влагат различните институции и организации, в развитието и популяризирането на туризма, културата, традициите и обичайте на България.

Зам.-кметът на Банско Александър Мацурев получи  второто отличие за града под Тодорка от  кампанията „Чудесата на България“, организирана от в. Стандарт за шеста година. В раздел „Културно-исторически туризъм“ Банско бе провъзгласен за зимна туристическа дестинация номер едно на страната. В празнична атмосфера в столичния Национален исторически музей, Александър Мацурев и Иван  Обрейков, маркетингов директор на „Юлен“ бяха удостоени с награди и грамоти от бизнесмена Стефан Шарлопов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене