ЕКСКЛУЗИВНО!!! Руският посланик в Турция бе убит

Дипломатическият представител на уската федерация в Турция Андрей Карлов бе прострелян на изложба в столицата Анкара
Срещу Карлов е стреляно в момент, в който той е изнасял реч. Руският посланик в Анкара е починал от раните си, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.
Въоръжен човек е нахлул в Галерията на съвременното изкуство в Анкара, където се е провеждало откриването на фотографската изложба „Русия през очите на турците“.
Очевидци разказват, че срещу Андрей Карлов е извършено покушение. Нападателят е прострелял посланика в гръб, когато той е привършвал речта си. Нападателят е крещял „Алепо“ и „отмъщение“, предава АФП, като се позовава на разкази на очевидци.
„Когато посланикът изнасяше реч, висок мъж, облечен в костюм, стреля във въздуха и след това да се прицели в посланика“, разказа кореспондент на вестник „Хюриет“, допълвайки, че „той каза нещо като „Алепо“ и „отмъщение“. След изстрела посланикът е паднал. Първоначално бе съобщено, че Андрей Карлов е откаран в болница в критично състояние, а по-късно стана ясно, че е издъхнал от раните си.
Турски медии съобщават, че нападателят на руския посланик в Анкара е бил елиминиран, предава Sputnik.
От външнополитическото ведомство в Москва потвърдиха, че срещу руския дипломат е извършено покушение и увериха, че са в контакт с турските власти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене