21 пожара за седмица в Кюстендилско, един мъж загина

21 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. 3 от тях са нанесли щети, а един човек е загинал.

Както Е79 news съобщи при един от пожарите, избухнал в събота срещу неделя , загина 55-годишен мъж от село Стоб. Сигналът за пожара е постъпил в 2.38 часа на 18.12.2016 г. Огънят е тръгнал от двуетажна къща, ползвана от загиналия, засегнал е и съседен имот.  Изгорели са 120 кв. м разгъната площ, обзавеждане и покъщнина. Пожарът е гасен от 3 противопожарни екипа, спасени са от опожаряване 5 съседни сгради.

На 17.12.2016 г. малко след 22.00 ч е възникнал пожар във вила в Кочериново, пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Рила. Изгорели са 40 кв. м разг.  Площ и покъщнина. По първоначални данни пожарите са причинени поради непредпазливост, РУ Рила работи по изясняване на причините , уведомен е дежурен прокурор. 

Техническа неизправност е причинила запалване в лекотоварен автомобил „Фолксваген“ в Кюстендил тази сутрин. Автомобилът е изгорял, противопожарният екип е спасил от пламъците паркирано наблизо друго МПС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене