При разгром на „Монако“ Бербатов с гол и асистенция

Бербатов

Димитър Бербатов вкара втория гол при успеха на „Монако“ срещу „Ланс“ с 6:0 в битка от 1/4-финалите за Купата на Франция. Другите голове бяха вкарани от Окампос (два), Ривиер, Фабиньо и автогол на Ландре.

Окампос откри резултата за „монегаските“ в 17-ата минута, но попадението беше от положение на засада. Атака поведена от Димитър Бербатов беше продължена от Фабиньо по дясното крило, той центрира в наказателното поле, а там най-съобразителен беше Окампос, вкарвайки топката в мрежата.

Гостите имаха претенции за засада, но такава не беше маркирана.

Бербатов беше точен в 43-ата минута след двойно подаване с Ривиер за 2:0, но това не беше всичко от българския нападател.

В 54-ата минута българинът пусна пас към Ривиер, който се измъкна от опеката на защитниците на „Ланс“ и вкара третото попадение за „монегаските“. Четири минути по-късно Фабиньо овладя кълбото в малкото наказателно поле след изпълнение на пряк свободен удари се разписа с отмерен удар.

В 67-ата минута Окампос вкара втория си гол в двубоя, засичайки центриране отдясно. В 75-ата минута Димитър Бербатов, който реализира 4-ия си гол за „Монако“ след пристигането си от Фулъм беше заменен от Мартиал.

До края на срещата имаше време и за още един гол. В 85-ата минута Окампос центрира, а там кълбото се удари в Ландре и попадна в мрежата на Ланс. Така „Монако“ разби „Ланс“ с 6:0 и е на 1/2-финал за Купата на Франция.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене