Биг Брадър в Банско срещу апаши

Биг Брадър срещу нарушители на обществения ред и престъпници ще има скоро в курорта Банско. Предвижда се монтирането на нови 24 камери за видеонаблюдение в града под Тодорка.

Техниката ще бъда поставена на важни обществени и рискови места, за да се следи за спазването на общинските наредби и законите на страната. „Целта ни е да подпомогнем дейността на полицията при констатирането и разкриването на нарушения. Особено през зимния сезон тук има хиляди туристи, длъжни сме да направим необходимото, за да гарантираме спокойствието и сигурността и на нашите гости, и на гражданите на Банско”, заяви градоначалникът Икономов.

Като превенция срещу посегателства и погазване на закона общината изисква осигуряването на охрана в нощните заведения. За издаването на разрешения за удължено работно време на баровете ще трябва да имат гардове не само вътре в помещението, но и в периметъра около тях.

„Това вече бе проверено – студентският празник премина без сериозни нарушения на обществения ред и вандалски прояви”, коментира кметът на Банско. Вече са подписани споразуменията за поемане на разходите по командироването на още 40 полицаи, жандармерия също ще има в курорта. През зимния сезон ще патрулират в ски зоната в Пирин планина по двама полицаи от Румъния и Гърция. За да не се крадат автомобили, те трябва да се паркират на паркинги, които се охраняват денонощно. Гардовете там имат контакт с полицията и веднага може да се сигнализира за опит за посегателство върху колата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене