Веселин Топузов, кмет на с.Полена: Подобряване на инфраструктурата в селото, изграждане на ново спортно игрище и парк са основните ни приоритети за 2017 година

Подобряване на инфраструктурата в Полена, изграждане на ново спортно игрище и парк са основните ни приоритети за 2017 година. Това каза за „Фокус“ Веселин Топузов, кмет на симитлийското село.

Той отбеляза, че към момента вече имат готови проекти за част от нещата, сред които е и доизграждането на водопровода в селото и преасфалтиране на улицата, която ще бъде под обхвата на ремонтните дейности.

„Всъщност тя е и последната която трябва да направим. Също така имаме готов проект за изграждането на нов футболен стадион с прилежащи към него съблекални, детски площадки, спортна площадка, площадка с фитнес уреди.  Имаме и проект за преасфалтиране на главната улица. В него са включени и подмяна на бордюрите, доизграждане на тротоари там където няма. Проект има готов и чакаме само да бъде отворена програмата за социален дом, който ще бъде позициониран в сградата на бившето училище. Обмисляме също реконструкция и ремонт на кметството, защото там има нужда“, каза още Топузов.

Той добави, че лично негова идея е изграждането на  едно приятно място за отдих и почивка, защото сега в селото няма парк.

„Това ми е и най-голямата мечта за осъществяване през следващата година. Имам и други идеи, но за сега ще ги запазя в тайна“, подчерта Топузов.

Кметът на село Полена отбеляза, че  за селото това са най-важните неща и коментира, че през 2016 година не са се сблъсквали с кой знае колко сериозни трудности.

„Мисля, че нямаше чак толкова големи и сериозни проблеми. Общо взето годината премина нормално, сбъскахме се с обичайните трудности за всяко едно село, като изцяло подновен е водопроводът на една от улиците в село Полена през 2016 година“, допълни Топузов.

По думите му изминаващата вече година е била сравнително спокойна както за жителите на населеното място, така и за самата Полена.

„Случиха се някои хубави неща. Например беше подновен водопровода на една от основните ни улици, ремонта на която започна още през 2015 година и завърши в началото на тази година. Също така въпросната улица бе цялостно асфалтирана. Беше доизградена подпорна стена на входа на нашето село, която беше от изключително голямо значение за нас, защото едното пътно платно беше в недобро състояние. А иначе всички в селото се опитваме да го поддържаме добре, така че да бъде едно приятно за живеене място“, каза още Топузов.

Кметът на село Полена прибави, че в селото живеят около 900 – 950 човека. „Училището за съжаление го затвориха преди година. Имаме деца градина, която в момента се посещава от 13 – 14 деца. Имаме 2 – 3 параклиса, на които празнуваме. Единия се намира в местността „Локвата“ над нашето село. Там се събираме на 8 септември – Рождество Богородично. Другият манастир е в местността „Ширината“, където е разположен параклис, който също носи името „Рождество Богородично“ . На това място местните хора дават курбан както на 8 септември, така и на Митеровден, а и на летния св. Атанасий“, обясни Топузов.

Той коментира, че през 2016 година подобаващо са отбелязали и празника на Полена  – Петковден.

„Тук бих искал да благодаря за всички тези неща на ръководството на Община Симитли и в частност на г-н Апостол Апостолов“, подчерта Топузов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене