След 30 години безхаберно управление и тенденциозна изолация, в гърменското село Хвостяне грейна нов площад

След 30 годишното безхаберно управление и тенденциозна изолация от каквито и да са планувани средства от Община Гърмен за ремонти и придобивки, за подобряване на облика на селото и създаване на по-добри условия за подрастващите, вчера с приключването на ремонта на площада, заграждането на детската площадка и асфалтирането в Хвостяне, кметът на община Гърмен и строителната фирма „А-Строй“ зарадваха предновогодишно жителите на гърменското село.

“За 30 години не са влагани толкова средства за облика на селото ни, както през 2016 година, за което изказвам личната си благодарност и тази на жителите на  Хвостяне за направеното и вече видимите резултати на кмета на община Гърмен – Минка Капитанова и фирма „А-Строй“, която напълно промени облика на селото. Когато един управник насочва правилно средства и когато изпълнителят ги оползотворява съвестно, резултатите са на лице“, сподели кметът на селото Сейхан Ахмедов.

Той сподели, че хората са изключително доволни и признателни на кмета Капитанова. Средствата, които са вложени в ремонтните дейности в Хвостяне са от планувания вътрешен бюджет на Община Гърмен, който се разпределя според нуждите за асфалтиране на пътища и други ремонтни дейности в населените места в общината.

След извършения цялостен ремонт на площада в селото, който е вече със цветни базалтови плочи, с пейки и осветителни, както и е ограден, за да не се ползва вече за паркинг, а по предназначението му, Хвостяне е с напълно обновен облик.

На площада е изградена и чешма, а детската площадка е освежена и оградена за сигурността на децата, които играят в нея.

Положена е и асфалтова настилка на една от улиците в центъра на селото, като тенденцията е за следващата година да се осигурят още средства за ремонтни дейности в изоставеното село Хвостяне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене