Местния печат

„Струма“

Златистия счупи с мерцедеса си бариерата и паркира в двора на Районното в Дупница, дрегерът отчете 1,7 промила

Три месеца след като беше заловен да шофира с фалшива книжка, легендарният дупничанин Злати Златев –Златистия сътвори нов гаф – счупи с мерцедеса си бариерата на входа на полицията и паркира в двора.

В сряда вечерта Златистия минал с колата по улицата край полицейското управление в Дупница в центъра на града, изведнъж навил волана, преминал през спуснатата бариера и се озовал в двора пред входа на районното.

 Инвалид падна от стълби при -12 градуса, съсед, бивш кмет, го намери и спаси от бяла смърт

Екскмет на дупнишкото село Джерман спаси от бяла смърт съседа си инвалид. 63-г. Вергил Велидолски, който се предвижвал трудно, около 21 ч. в сряда паднал от външните стълби на къщата си и не успял да стане. Температурата в този момент в Джерман била около -12 градуса.

 Дадоха закрития МУЦ в Благоевград на Центъра за личностно и творческо развитие, шефът му К. Зашев става домакин на сградата

Базата на закрития Междуучилищен център е предоставена за ползване на новия Център за личностно и творческо развитие н децата на Благоевград, а досегашният директор инж. Кирил Зашев остава на работа като домакин на сградата.

Както „Струма“ писа, създаденият през 1980 година и единствен в Пиринско Междуучилищен център за трудово-политехническо обучение (МУЦТПО), през който на година минават над 2 300 ученици, не намери място в новия закон за предучилищното и училищно образование, влязъл в сила от 1 август.

 Полиция, РИОСВ и ОАБХ атакуваха скандална ферма в с. Каменик, откриха незаконна тръба да излива фекалии в реката

 Под полицейска блокада експерти от РИОСВ-Перник, Агенцията по храните и РЗИ в Кюстендил извършиха проверка в кравефермата на Георги и Николай Малинови в село Каменик, община Бобошево. Проверяващите са установили незаконна тръба, през която се изтичали фекални води от фермата в река Каменичка, която минава покрай Блажиево.

 След 3 м. болнични бившият директор на фестивала „Пирин фолк“ В. Пензов напусна работа в община Сандански, регистрира се като безработен

 Доайенът композитор Валентин Пензов вече не е на работа в община Сандански, а е регистриран като безработен в дирекция „Бюро по труда“. Това решение маестро Пензов е взел сам след близо три месеца отпуск по болест.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене