Как Айс се превърна в г-н Байрактарски? Методи Байрактарски празнува трета годишнина в Топ Преса!

Едва ли има човек в Югозапада, който да не познава Айс, но за по-младите ще припомним: Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. Той е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие” в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър особено след промените, които прави с външността си. По онова време в малкият Благоевград да се носят широки и шарени гащеризони, кецове в различен цвят (червен и черен) да имаш изрусен перчем и обеци, не било особено одобрявано от старите комунистически даскали. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Поддържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник.

Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа. Айс е семеен от 10 години и има двама синове Георги и Методи Jr. Прези три години Байрактарски, се свързва с популярният медиен магнат г-н Веселин Стаменов с предложението да прави музикална страница във вестник Топ Преса. Стаменов одобрил идеите на Байрактарски… Всичко друго се случваше ежедневно пред учите на читателите на медийната група на Топ Преса. Айс оглавява благоевградския офис на медията и е автор на едни от най-четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример”, “Искам Думата”, „Нагли Шофьори От Югозапада“, „Грозни Гледки От Благоевград“. За трите години във Топ Преса Байрактарски е направил над 500 интервюта с интересни хора от Югозапада: актьори, певци, бизнесмени, лекари, политици… Айс е част от стартиралият на скоро онлайн проект „Неудобните“… Срещаме се с Г-н Байрактарски, за да разкаже как се чувства след 3 години стаж в Топ Преса.

100607

Поздравления, 3 години в Топ Преса, как се чувстваш?

– Благодаря! Чувствам се отлично, чувствам се горд и щастлив. Много е трудно на днешно време да работиш това, което ти харесва. Има една поговорка „Работи това, което обичаш и няма да имаш нито един работен ден!”. Така се чувствам въпреки, че нямам почивен ден. Приел съм медията за моя, за това нерядко казвам „Аз съм Топ Преса“. Постоянно мисля какво да покажем във вестника, какво хубаво можем да направим.

Какво направи през времето в което си във вестника?

– За изминалите 3 години имаме 12 благотворителни акции. Подобрихме отношения с много организации и други медии. Работим отлично с Сдружението „Движение – Ние жените” с председател Здравка Чимева, Сдружение „Знание, успех, промяна“ на Силвия Овчарченска, сдружение “Искрици” на Таня Лазарова. Работим в общи проекти с Д-р Теменужка Любенова председател на Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград. Две поредни години взимам грамота от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Отскоро партнираме и на Православният информационен център гр. Благоевград към Неврокопска Света Митрополия. Ние бяхме избрани за официален медиен партньор на „Пирин фолк“ 2016. Имаме страхотно партньорство с братя Касъмови. Със всички кметове и лидери на политически партии. Благодарение на Топ Преса започна строежа на храма „Св. Пантелеймон“ в с. Церово. Много са нещата, но спирам до тук, защото ние не правим нещо, за да се хвалим после, а защото така трябва. Читателите на Топ Преса свикнаха да ни приемат като първата печатна институция. Във всяко благодарствено писмо до нас читателите ни завършват с: “ Топ Преса си е Топ Преса!“ След като направихме и няколко национални новинарски сайта, доказахме, че и онлайн се справяме добре… Сега следват и видео проектите.

Липсва ли ти музиката?

– Липсва ми сцената… Но времената се менят, поколенията също. Дали ще пиша рап текстове, срещу политиката или чрез вестника ще показвам, че не си вършат работата за мен е все едно. Чрез вестника ми е по-лесно да накарам някои да се размърда и да свърши нещо полезно. Идеи и инициативи много. Да бъдеш рапър в България някак си вече въобще не ми е гъзарско. Няма онази борба дето беше едно време. Гледайки какви са идолите сега… Цигани, наркомани и педали… Не, благодаря!

Заформи се някаква война между Топ Преса и останалите медии в Югозапада, защо?

– Моляяя ? Топ Преса не воюва с никого… Това, че другите ни завиждат, не е наш проблем. Това, че има журналисти станали такива, защото не стават за нищо друго… Това, че са пълни с комплекси и скачат на бой на колеги от Топ Преса… Да си гледат работата. Аз се моля на мен да скочат на бой, та да направим хубава новина 😉 Ние няма да спрем да се развиваме. Топ Преса ще продължи да бъде №1 точно заради това, че завистта на злобните ни колеги ни амбицира много. Незнам дали сте забелязали, но много често се случва днешната новина в Топ Преса да е утрешна новина в местните ежедневници. Нямаме почивен ден, винаги човек на Топ Преса е на „пост“…

Какво да очакваме през новата 2017 год.?

– Предстоят много неща, за съжаление не всичко зависи от мен… Но, мога да кажа, че са планирани доста неща. След неочаквания успех на „Неудобните“ има планирани още 3-4 видео проекта. За момента ги държим на ръчна спирачка. Надявам се от пролетта тези проекти да бъдат реализирани и да видят бял свят.

Дай едно хубаво пожелание за читателите на Топ Преса…

– Да са живи и здрави. Да ни пишат, да се обаждат при всеки проблем, Топ Преса е насреща. Да вярват в мечтите си и никога да не се отказват. Да се радват на живота и да не спират да мечтаят.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене