ТУРИСТИ, БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!!! Джебчиите откриха сезона в Банско

Идването на студентския празник и откриването на сезона в Банско са очаквани не само от академичната младеж или скиорите, а и от апашите

Те вече акостираха в курортния град, където „започнаха работа на терен“, както всяка година около началото на декември. Престоят им в града на Никола Вапцаров продължава някъде до към средата на март, а след това идва кратка ваканция до старта на летния „урожай“ по курортите на морето. Това, че остават в градчето в полите на Пирин планина е не защото искат да посетят музея на огняроинтелигента или някоя друга историческа забележителност, а да припечелват пари от лековерни туристи, които през зимата определено има.

Именно такъв лековерен посетител на заведение в Банско. Така в Районното управление на полицията в зимния курорт е получен сигнал за извършена, около 17:00 часа на 05.12.2016г., кражба на сумата от около 90 лв. от джоб на яке, оставено в помещение за персонала в заведение в гр.Банско.

След проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на РУ-Банско е установено, че не става дума извършител от София, Пловдив, Варна или друг по-голям град, които „бръмчат“ в курорта, а на деянието е авторство М.С.(27г.) от гр. Белица, което показва, че „занаята“ намира последователи и на местна почва.

По случая е образуван заявителски материал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене