Мъж изля кофа с л*йна пред кабинета на главния архитект на Благоевград

Мъж изля кофа с кал пред кабинета на главния архитект на Община Благоевград Васил Тинчев. Трагикомичната ситуация се разиграла днес в сградата на кметството, буквално пред очите на охраната.

Неясно как благоевградчанинът успял да надхитри пропусквателния режим в Общината и да стигне до кабинета на архитекта. Там плиснал пред вратата кофа, пълна с кал. Гардовете реагирали мигновено и извели развилнелия се мъж. На място пристигнала и полиция.

„Това не е изолиран случай. И друг път е имало хора с психични отклонения, които идват в общината, без да знаят какво искат“, коментира архитект Васил Тинчев.

Днес мъжът бил недоволен от това, че в квартал „Еленово“, където живее, имало много кал, тъй като на неговата улица в момента се санира блок, а в близост пък се строи жилищна кооперация.

„Щом като аз газя кал, и вие ще газите кал“, крещял разгневеният мъж пред кабинета на архитекта.

„Човекът е внесъл сигнал до нас в понеделник, но едва днес жалбата стигна до мен. Разбира се, веднага разпоредихме проверка, макар че аз нямам нищо общо със санирането“, обясни Тинчев. По думите му, още по съдържанието на жалбата можело да се направи извод, че човекът е с лабилна психика.

Пред него разяреният мъж обяснил, че отворил телефонен указател и видял, че след името на кмета на общината фигурира името на главния архитект, та затова се озовал пред неговия кабинет.

„За съжаление, и друг път се е случвало да идват такива хора в кметството. Преди време един мъж се разхождаше на сесиите на Общинския съвет, размахвайки метална тръба. Някаква жена пък често идваше с окървавена джапанка, разказвайки, че са я били строители, които санирали блока“, допълни главният архитект на Благоевград.

Полицията е извела мъжа с кофата, а в квартал „Еленово“ ще бъде направена проверка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене