Двучасов спектакъл за патронния празник на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово под мотото „Вапцаровци отново празнуват своите успехи“

Днес възпитаниците на СУ „Никола Йонков Вапцаров” – град Хаджидимово се насладиха на близо двучасов празничен концерт по случай патронния празник на своето училище и 107 години от рождението на великия писател и идеалист Никола Вапцаров.

Програмата беше изготвена изцяло от учителите и учениците на учебното заведение. Тържеството откри танцов състав „Чебурашка” с ръководител г-жа Любка Шопова, програмата бе разнообразена с още два танца.

Беше подготвена литературно-музикална постановка от учениците на 12 клас, а учениците от 8 клас интерпретираха „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников.

Елена, Гергана и Мария Пиргови изпяха песните „Песенка – калеь” и „Дене мъри”, а Бориса Харискова повдигна настроението с песента Stay на Rihanna. Гергана Атанасова ни напомни отново за България, като изпълни песента „Чия е тази земя?”. Учениците от 4 клас с ръководител Таня Типова представиха съвременен вариант на приказката „Дядо и ряпа”.

100 от общо 365 ученици са се доказали в състезания и конкурси от различни естества. Всички те бяха наградени с поздравителни адреси от ръководството на училището и еднодневна екскурзия.

В чест на патронния празник дните от 28 ноември до 2 декември бяха обявени за Седмица на Вапцаров. Учениците взеха участие в конкурси за рисунка, рецитиране на стихове от Вапцаров, презентация или есе на тема: „Утре животът ще бъде по – хубав”.

Не се лишихме и от спортни състезания по волейбол, баскетбол, футбол и тенис. Представилите се достойно получиха награди и грамоти.

Директорът на училището, Мариана Боянина, отправи поздравително слово към учениците, учителите и служителите на училището. Тя пожела на всички здраве, късмет, сила и неуморен дух за постигане на трудни цели.

„Днес честваме 107 години от рождението на великия и достоен за уважение поет Никола Вапцаров. Празникът е повод за удовлетворение от постигнатото и доказателство за усилията, които всички ние полагаме за издигане престижа на училището. Името, което носи нашето училище, подреждаме сред първите имена на народните ни будители. Име, което ние и всички предишни и следващи поколения трябва да пазим свято, чисто и почитано”, каза ученичката от 9 клас Мария Миткова.

„Отворило врати преди 157 години, днес училището ни е съчетало българските образователни традиции, европейските стандарти и технологиите на новото време. Нашата гордост са мотивираните ученици, висококвалифицираните учители и екипния дух, който е в основата на постиженията на училището ни. Четири ключови думи изразяват най-точно същността ни: интелигентни, образовани, разкрепостени и устремени вапцаровци към добри дела!”, сподели Заприна Глушкова, старши учител по български език и литература и френски език.

Тържеството завърши с изпълнението на песента „Имала майка”, с която Венета Атанасова накара всички участници и цялата публиката да запеят заедно.

infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене