В Хаджидимово са готови да приемат турнир по футбол за момичета

футбол

Хаджидимово, в лицето на Димитър Парасков, поиска до­макинството на някой от следващите тур­нири за момичета до 14 г. през тази годи­на по програмата на УЕФА за развитие на девическия и женския футбол. До момента подобни прояви са ор­ганизирани единстве­но в Перник и Благо­евград, което накара треньора на дамите от пограничния град първи да обяви идея­та. „Смятам, че съв­сем спокойно можем да приемем един та­къв турнир. Пък и би било справедливо за всички. Единствени ние не сме имали пре­димството на дома­кинството. Горд съм с момичетата, които постигнаха много за кратко време. Смятам, че можем да се утвър­дим като център на женския футбол и че тепърва ще се говори за още момичета, ос­вен Евдокия Попадинова, започнали своя път във футбола в „Места“ – коментира Димитър Парасков.

Това се случи вед­нага след последната надпревара проведе­на в спортната зала на миньорския град. В нея южнячките се представиха повече от убедително и се класи­раха на втора позиция. В този турнир хаджидимовки показаха се­риозни качества пред утвърдените си съпер­ници, доказвайки, че за малко повече от го­дина са направили ги­гантска крачка напред под ръководството на наставника си Дими­тър Парасков.

Те стартираха с категоричен успех срещу втория тим на благоевградчанки, по­беждавайки ги с 4:0. В този двубой с хеттрик се отличи, родената в Дебрен Недрет За- струг, а гол отбеляза и капитанът на фор­мацията Лили Чоба­нова. Нападателката на „Места“ обаче явно бе запазила сили за мача срещу „Миньор“ (Перник), който се превърна в истинска голова фиеста. Тя се развихри срещу дома­кините и бе неудържи­ма с 5-те си попадения и имаше основен при­нос за успеха на свои­те, за който един гол добави Нора Събева.

Във финала възпитаничките на Димитър Парасков бяха пове­че от достоен съпер­ник на „Спортика 1″. Хаджидимовки дори водеха с 0:1 на почив­ката, след като в трети пореден мач точна за своите бе Лили Чобанова, която се превър­на и в топреализатор на проявата след общо 7 гола. След подновя­ването на играта оба­че благоевградчанки взеха инициативата и отбелязаха 4 безответни гола във вратата на съперника, с което спечелиха надпрева­рата.

Сериозен принос за доброто представяне имаше и помощник- треньорът на женския тим на „Места“ Иван Воденичаров, замест­вайки титуляра Дими­тър Парасков за първи път в официален мач. Отборът получи сери­озна морална помощ от председателя на УС на клуба Илиян Си- надинов, а така също една от големите фенки на клуба Катя Лаза­рова.

Вестник „Хроника“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене