Банско загуби при гостуването си на „Етър“, макар че изигра един от най-силните си мачове до момента

„Етър” трудно би с 2:0 „Банско” и запази първото си място в класирането

Предварителните очаквания, че гостите ще действат прибрано в защита обаче не се оправдаха. Въпреки че дойде без 6 основни играчи и направи само една смяна, а бе почивал и с ден по-малко от етърци, тимът на „Банско” изненада с открит футбол и отправи куп далечни удари към вратата на Цанков. В крайна сметка обаче класата на „болярите” си каза думата и успя да прекърши ентусиазма на гостите.%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be

„Виолетовите” бяха подценили съперника след убедителната си победа в сряда и не можаха да наложат превес преди почивката. Двуострата игра без положения продължи до 18-ата минута, когато с мощен далечен удар Николай Хаджиниколов от гостите нацели напречната греда над Цанков.

Крайно важен гол за „Етър” отново вкара Иван Петков. В 25-ата минута таранът получи чудесен пас от Джихат Кямил и с глава майсторски матира вратаря Абдиков – 1:0. Петков направи силен мач, с много борба и движение по терена, като се връщаше да помага и в защита.

Само две минути след гола на етърци, отново „Банско” създаде опасно положение, като Красимир Илиев със силен далечен удар принуди вратаря Цанков да избива. До почивката в актива на домакините бе добавен само един удар по земя на Димитров, уловен от Абдиков.%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-1

Реферът Валентин Станчев пък тотално изнерви играчи и публика с нееднаквия си критерий. В 45-ата минута при игра с глава на Мицаков той свири фаул на границата на пеналта, гарниран с жълт картон, бурно оспорвани от целия отбор и публиката по трибуните. Хаджиниколов обаче стреля над гредата. В самото начало на втората част Николай Цветков поиска дузпа за нарушение срещу себе си, но съдията остана безмълвен. Станчев допусна твърда игра и нашари етърци с 4 картона, включително и за бавене на играта, докато спести такива за гостите в идентични ситуации.

И през второто полувреме „Банско” продължи да атакува, като Хаджиниколов и Илиев не се колебаеха да стрелят от дистанция. Защитата на „Етър” обаче игра стабилно и не допусна изненада.

Удар на Кямил в 73-ата минута мина до гредата, а десет минути преди края също останаха съмнения за нарушение срещу резервата Цветомир Тодоров в пеналта, но отново не последва сигнал. Интригата приключи чак в 87-ата минута, когато Петър Димитров бе изведен отляво, финтира защитник и с удар в левия ъгъл оформи крайното 2:0.

Етърци имат 4 точки аванс на върха пред „Септември”, който утре приема „Спартак”, а на 10 декември „болярите” гостуват на последния в класирането „Левски” (Карлово).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене