Чисто нов автобус ще вози учениците от община Симитли

Превозното средство ще вози децата от селата в симитлийска община до Средищно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Симитли

То бе посрещнато в двора на школото с духова музика, мажоретен състав и народни танци. Там четирима свещеници, в съслужие, направиха водосвет на новия училищен автобус. Менче с вода за безаварийно пътуване и да се возят щастливи деца и възрастни за първия рейс плиснаха общинският кмет Апостол Апостолов и директорът на училището Таня Янкова.

До новото превозно средство в двора на гимназията беше паркиран и чисто нов специализиран микробус. Специализираното транспортно средство ще осигурява мобилност на 70 възрастни в невъзможност за самообслужване и възрастни с увреждания.

За ритуала по освещаване на новите коли се събраха кметове на населени места, ученици, учители и хора, които ще ползват новите придобивки в ежедневието.

Училищният автобус е предоставен от Министерство на образованието и науката и ще бъде ползвано от всички ученици на гимназията в град Симитли.

А специализираният бус е в изпълнение на проект на община Симитли- „За независим живот“, той е за дейността на Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. 70 възрастни в невъзможност за самообслужване и възрастни с увреждания ще се ползват от новата социална услуга. Новият бус е за осигуряване на мобилност при предоставяне на интегрираната  услуга, което бе осветено също днес.

Проект „ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” се изпълнява по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” BG05M9ОP001-2.002, на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Продължителността на проекта е две години – от 1-ви януари 2016 до 31-ви декември 2017 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене