Без категория

Куриоз: Издирват с полиция главната счетоводителка на Трето ОУ в Благоевград

Трето оу Благоевград

Временният директор В. Чолаков разкри: Мина Стоицова от няколко дни не се явява на работа, без да е уведомила ръководството, не вдига телефона, няма я и на адреа й…

Временният директор на Трето ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград Васил Чолаков, който от 10 март замества титуляра Михаил Спасов, след като последният си счупи ръката, пусна за издирване чрез полицията главния счетоводител на училището Мина Стоицова.

Без име

ФАКСИМИЛЕ ОТ ЗАПИТВАНЕТО ДО ОДП

Куриозното в случая с мол­бата за полицейско съдей­ствие е, че Стоицова е съпру­га на бившия МВР директор Владо Стоицов.Тя не се явявала на работа от някол­ко дни, без за това да е уве­домила прекия си началник и без да й е разрешен отпуск, обясниха от училищната ад­министрация. Да, истина е, потвърди пред „Струма“ и вре­менният директор Васил Чолаков и предостави копието от запитването,което е депо­зирал до директора на ОДП на МВР – Благоевград комисар Георги Костов миналия петък. В документа пише следното: Във връзка с неявяването на работа вече пети ден на г-жа Мина Недкова Стоицова – гла­вен счетоводител, Ви моля за официална информация дали същата е на територията на страната или е напуснала пределите й.

На домашния ад­рес никой не отговаря, не е оставила и телефон за връз­ка. В отсъствието на г-жа Стоицова счетоводното об­служване на училището на практика е блокирано и има опасност да не бъдат изпла­тени възнагражденията на персонала за месец март 2014 г. Госпожа Стоицова има дъщеря, която живее в град Осло, Норвегия, и май­ка, която живее в Стара За­гора, обяснява на полицията Васил Чолаков, за да ги уле­сни в издирването. Тази сед­мица трябва да плащам зап­латите на 65 души персонал в училището, а без главния счетоводител това няма как да стане. Може да се наложи да наемам друг и да му пла­щам от нашия бюджет, което е просто нелепо, при условие че си имаме счетоводител, ядосва се Чолаков. Още по­вече, че в четвъртък училище­то има и представително ме­роприятие – открива се но­вият физкултурен салон. Той уточни, че пращал двама слу­жители от учебното заведе­ние миналия петък и сега във вторник до домашния адрес на Стоицова, но там нямало никого, не отговаряла и на те­лефона си. Тя отдавна е в пенсионна възраст и се въз­ползва от правото да порабо­ти още няколко години, но при такова безотговорно от­ношение нямам друг избор, когато се върне, ще й връча директно заповед за дисцип­линарно уволнение, защото си е позволила да напусне ра­бота, без да й е разрешен от­пуск, категоричен е времен­ният директор.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене