Скандал в редакцията на Топ Преса! Страшна схема във фирма в Гоце Делчев, която злоупотребява с труда на жител на града с множество видими увреждания

Сензационна схема във фирма в гр. Гоце Делчев! В редакцията на Топ ПРЕСА получихме сигнал от гражданина Иван Аратинов, 52-годишен. Фрапиращ е случаят, в който работодателите на въпросния господин, меко казано, си „играят“ с труда му. За първи път ставаме свидетели на случай, че договорът на Аратинов е прекратен в следствие на това, че след отпусната му почивка той не е викнат на работа, след като му било обещано от работодателя, че ще му се обади по телефона след изтичането на празниците. В следващия момент обаче, се оказва, че договорът на работника в действителност не е прекратен, следователно той не може да ползва борса. Случаят е мегазаплетен, като ние ще продължим да работим по него. Следващата стъпка, която ще предприемем, е да потърсим отговорността от управителя на фирмата „Смарт Корпорейшън“ Ваня Кюлева.
В разговора ни с г-н Аратинов установихме, както и той сам ни призна, че по време на раждането му е получил множество увреждания в следствие на липса на кислород. Естеството на работата, която той изпълнява във въпросната фирма, е работа с опасни машини. Въпросите от нашата редакция, са: по какъв начин е нает човек, който видимо има някакви увреждания и на всичкото отгоре да се злоупотребява с труда му при всички тези факти!? Още един куриоз в случая е неплащането на извънредния труд, който работниците са упражнявали всеки ден.
„Заключваха ни вратите и бяхме задължени да работим до спукване“, казва Аратинов…
Време е и Инспекцията по труда да се вземе в ръце и да разгледа случая.
Както се уверихме от трудовата му книжка, договорът му е прекратен на 18.07.2016 година, след което е преназначен от същата дата, без дата на прекратяване. И по този повод той не може да се възползва от услугите, които предлага Бюрото по труда. Двамата с баща му са крайно нуждаещи се от помощ, тъй като и баща му е със 100% инвалидност. Подигравката е пълна. Циркът също. Тепърва ще се разплита казусът и виновните ще си понесат последствията.
Следим случая…
Апелираме и други пострадали от подобен вид злоупотреба с труда на въпросната фирма да се свържат с нас, за да ги „линчуваме“ публично.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене