Глобиха шофьор от Огняново, „уволнявал“ полицаи при проверка

Съдът в Гоце Делчев наложи административно наказание „Глоба“ на 26-годишен мъж от гърменското село Огняново, псувал и „уволнявал“ полицаи, спрели го за проверка. Б. Т. ще плати 240 лева за това, че е нарушил обществения ред и отправял обиди и заплахи по адрес на униформените служители, казвайки им „нещастници, мърши, ще ви уволня“.

На 22 октомври младият мъж заедно с приятелката си и още един приятел посетили заведение „Гребната база“ в Огняново. След това продължили веселбата си в дискотека в Гоце Делчев.

Към 02.30 часа си тръгнали като се качили в автомобила „Ауди А6“, собственост на нарушителя Б. Тъпънков.

На улица „Драма“ колата им била спряна за проверка от дежурен автопатрул. Вместо да представи документи за самоличност и шофьорска книжка, шофьорът започнал да се държи агресивно, като се опитал да заблуди полицаите, че не той управлява автомобила. След това започнал да ги обижда и ги заплашил с уволнение. Той бил отведен в полицията за съставяне на акт, а по-късно предаден и на съда.

Районните магистрати признаха младия мъж за виновен, тъй като той е осъществил състава на член 1 от Указа за борба с дребноот хулиганство – непристойна проява по адрес на полицейски служители.

Съдът обаче прояви благосклонност, тъй като виновникът се признал за виновен, изразил съжаление за поведението си и се извинил на униформените служители. Затова му наложи глоба от 240 лева, тъй като мъжът е безработен и не притежава движимо и недвижимо имущество.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене