Благоевградският общински съветник от ГЕРБ Красимир Роячки пред вестник Топ Преса : ГЕРБ ще управлява отново!

photo_verybig_688948Нека започнем с това да ни разкажете малко повече за своята политическа дейност? Какво не знаят хората за политикът Красимир Роячки?

Ще започна представянето си с длъжностите, които заемам – член съм на общинското ръководство на ПП ГЕРБ, също така съм общински съветник от групата на ГЕРБ, председател съм на Комисията по икономика и приватизация. Това е работа, която ангажира всеки един мой ден – заседания срещи и т.н. Тук е моментът да подсетя гражданите, че всяка седмица общинските съветници от ГЕРБ имат приемна в офиса на партията , който се намира на булеварда до аптеката. Всеки, който има нужда от помощ може да си запише час за среща с нас

Как ще коментирате ситуацията с неодобрените проекти на община Благоевград? Носи ли вина някой за тях? И какво се случва с подписката, която Общински съвет Благоевград започна?

Първо ще ви представя част от проектите:

–         „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците, регион Благоевград, обслужваща община Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“

–         „Изграждане на подлез „Грамада“

–         „Изграждане на младежки център в община Благоевград“

–         „ Изграждане на канализация в село Падеш, община Благоевград“

–         „Благоустрояване на улица Илинден в село Рилци, общ. Благоевград“

Като за начало трябва да кажа, че според мен проектите на общината са напълно неоснователно неодобрени. Тези проекти са насочени предимно към „белите петна“. Под „Бели петна“ се има предвид селищата, които не могат да бъдат финансирани по друг проекти. Община Благоевград е извън Програмата за развитие на селските райони. Селата ни са със численост под 600 души, което пречи да се кандидатства по ОСВ. Затова проектите на общината са насочени предимно към тези райони. С отказа на правителството за финансиране на тези проекти ние обричаме тези селища.Освен това общината има проект, който е единствен по рода си, насочен към регионалното развитие. Този проект обслужва Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево. Става въпрос за изграждането на регионална система за управление на отпадъците. По този начин ни обричат на санкции от страна на ЕС, които най-вероятно ще доведат до увеличаване на данък такса смет през следващата година, за което гражданите трябва да знаят кой е виновен. А за мен вината е единствено и само на правителството. Понеже се чуха изказвания, че видиш ли нашите проекти не отговарят на нужните изисквания, напротив те отговорят на всички такива.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ОТ ДНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене