Ангел Джамбазки: Смело се говори за помощта от ЕС за COVID-19 държави – тези пари са виртуални

Италия да се оправя с циганите в Мондрагоне, нали ни учеха на демокрация, каза евродепутатът

ЕС обеща финансова помощ на най-пострадалите страни членки от пандемията Ковид-19. Кога обаче реално можем да очакваме пари, за кого и под каква форма?

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви пред „Денят ON AIR“, че правителството говори по много смел начин за тази помощ от ЕС, свързана  с коронавируса.

Много пъти видях да се говори смело за големи суми. Това дори не е уговорено на ниво Европейски съвет. Каквото и да бъде договорено, то ще е само възможност. Това няма да е сума, която ще се дава ей така. Друг е въпросът, че много бизнеси ще претендират, че са силно засегнати, и то с право. Защото всичко беше спряло. Не трябва да бъдем смели в изказванията си за тези пари, тези пари са виртуални, посочи той.

Според Ангел Джамбазки най-много случаи на Ковид-19 има в ромските общности.

Тези наши необразовани съграждани, без съвест, без осигуровки, се качват най-безотговорно на самолет и заразяват българи наред, коментира той пред Bulgaria ON AIR.

В италианския град Мондрагоне назря война между италианци и цигани от български произход, които не искаха да бъдат поставени под карантина. Евродепутатът коментира, че не смята, че тези хора трябва да бъдат спрягани като българи.

Италия да се замисли сега как да се оправя с тези европейски граждани, нали ни учеха на демокрация? Не става дума за расизъм, тези хора дори не си мият ръцете, те не спазват хигиена и дистанция. Като са в България не искат да са българи, като са в чужбина са българи, посочи той.

Джамбазки смята, че ГЕРБ са „разкрачени между либералното лицемерие и махалите“ и за това не заемат позицията на ВМРО относно циганите.

Вижте целия разговор във видеото >>>

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене