Съветник Добринка Бацанова опита да счупи фотоапарата на Топ Преса на сесията на ОбС в Петрич!

Стоян Тилков: Минах през хирургията за детето ми, а те го качиха в колата и го откараха в Санданската болница!

Валентин ГЕРЧЕВ

„С риск за живота му откарах детето си в Санданската болница. Там го настаниха, докато му издадоха прословутия документ от Спешен център. Бяха хирург, една сестра и там се направиха всички изследвания, в един приемен кабинет. В Санданската болница“. Това заяви на днешната сесия в емоционално слово петричанинът Стоян Тилков. „Детето ми се качи на операция с усмивка“, заяви пред общинските съветници той, „и го изписаха от тая болница. А в нашата болница той плачеше. Плачеше от болка, най-вече от отношението на лекарите“.
Съсипаният от мъка баща призна, че повечето петричани отиват да лекуват децата си в съседната на Петрич болница. „Там има компетентност, там има човещина!“, каза в емоционалното си слово петричанинът и обра аплодисментите на присъстващите.
На сесията гост бе и народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Танев. Той отговори на въпрос още в началото на сесията, поставен от съветника от БСП Димитър Капитанов, за дърводобива в Подгорсите села. „Г-н Капитанов, на Вас ще отговоря, защото ме провокирахте. Този въпрос бе решен още преди месец и половина, за ваше сведение. По мое настояване бяха проведени срещи. По искане на кметовете на подгорските села. На една от срещите беше съгласувано и със зам.-министъра Георги Костов, както също и с г-н Дамянов, началник на горското югозападно предприятие на горите. Беше отчетено, че районите, които са предоставени на населението, има места, които се отдалечени и са встрани от пътя. Затова бяха отпуснати и допълнителни райони. Достатъчни на брой! Иаз разговарях и с кметове, които са тук, на Подгорските села, и нямат такова възражение“, каза Танев в отговор на упрека на социалиста Капитанов, че дърводобивът в петричкия район първо се дава на фирми, а после на физически лица, за консумация, за отопление през зимата.
До момента повече от 200 собственици на домакинства без разрешение на кмета са добили дърва, призна Танев. „А и в момента в село Коларово, където сте вие, има един постоянно действащ обект, и там се издават документи за дърва, които имат нужда, за всички. Но които да отговарят на условията!“, заяви Танев. „Тези дърва отиват първо в Гърция“, контрира го Д. Капитанов. Това е практиката, която трябва да се преустанови. Той увери присъстващите, че не прави политика, а иска порочната практика още отсега да бъде преустановена. „Дървата, които са достъпни за добив, трябва да са на хората, не на фирмите. Сега се правят тези неща. Дървата се дават не фирмите, а на домакинствата. Защото има и такива, които искат да добиват дърва за огрев, а не могат да си го позволят!“, каза в отговор на упрека към него бившият зам.-облестен на Пиринско Д. Капитанов и екс-председател на БСП – Петрич.
Общинските съветници от ВМРО се явиха на сесията, облечени в тениски с логото на ВМРО. Общинският лидер на патриотичната организация С. Божиков се извинява от името на недоброжелателите му, които са го набедили за някакъв компромат, засягащ част от екипа на ОбС, и в частност двама петрички бизнесмени. „Тоя компромат идва от хора, които имат канцеларии на втори етаж!“, оправда се като „гузен негонен бяга“ войводата. Неговият колега Кирил Стойчев пък побърза да обяви от трибуната: „ВМРО стои зад кмета!“, постави куп въпроси, касаещи общинска болница, за пари, отиващи на вятъра, за съществуването й занапред и неуредици относно централно питейно заведение в съседство на община Петрич с място извън регулацията на имота. ВМРО-съветникът се спря и на проблема с охраната на гробищния парк. Той призова в бъдеще да не се допускат непълнолетни лица в него извън обявения час. Попита и коя е фирмата, която е спечелила дейността по охраната му.
Иначе още в началото председателката на групата общински съветници от Коалиция „Заедно за промяната“ Добринка Бацанова замахна с ръка в опит да счупи фотоапарата на Топ Преса. Общественичката избухна: „Разкарай се бе! Нямаш право да ме снимаш!“. След което последва замахване и опит да счупи апарата на представител на медия. На това станаха свидетели и присъстващите в залата, включително и народният представител Д. Танев. „Видях го!“, призна той в отговор на реакциите на колегите му, за безпардонното отношение на Бацанова към представител на медия от Юзозапада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене