Кътчета за отдих край Сатовча

Работливите и всеотдай­ни родопчани са направили много чешми, навеси, бар­бекюта и детски площадки из поляните и край планин­ските потоци. Особено мно­го и красиви са кътчетата край Сатовча. В почивните дни през лятото, тези места приютяват стотици люби­тели на пикника сред при­родата и хладните сенки на Родопа планина. Пекат се чевермета, играят се хора, а децата се радват на люлките и мостчета­та.

Особено оживено ста­ва, когато се завърнат гурбетчиите от чужбина. Почти всички от района се възползват от напра­вените кътчета, голяма част, от които са напра­вени с пари от самите гурбетчии.

Няма никъде друга­де, такъв благодат, като тези кътчета с крайпът­ните чешмички в Родопа планина. Това разказ­ват всички онези, които са тръгнали из чуждите държави да търсят пре­питание. Страстта на родопчанина към този вид благотворителност е уникална. Това гово­ри за съхранени все още човешки ценности и дълбока душевност сред жителите на Родо­па планина.

Много туристи от стра­ната, а и извън нея също успяват да се насладят накрасивите и удобни места за отдих и да усетят от духовността на родопчанина.­

Всичко това е доказател­ство, че духовността на чове­ка може да надвие недоимъ­ка и трудния живот в Родопа планина от към намиране на препитание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене