ОБРАТ! Корнелия се разведе с Първанов

Край на преговорите между АБВ и БСП за президентските избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе молба за развод след току що сключения брак с председателя на АБВ Георги Първанов. Обратът дойде след днешното заседание на тясното партийно ръководство на „Позитано“ 20, а ябълката на раздора е кандидатът за президент на левицата ген. Румен Радев, пише изданието Vsekiden.com

„Решихме да не продължаваме преговорите с АБВ. Имахме огромно желание да постигнем единомислие, за да освободим хората от срама „Плевенлиев“. Приехме всички спекулации, че генерал Радев не е на БСП, че ще правим президентска република, че Георги Първанов дирижира всичко. Нищо от това не е вярно, но досега в името на общата цел, преглъщахме тези внушения“, каза Нинова.

Преди дни лидерът на Столетницата е получил проекта на АБВ за коалиционно споразумение, в което пишело, че кандидатът бил равноотдалечен от двете партии, както и че формациите били с еднаква тежест. „Това не е вярно“, отсече Нинова.

„Нашият кандидат не е равноотдалечен, той си е наш. Няма да позвилим, както ГЕРБ позволява на Реформаторския блок да им извива ръцете. И аз няма да се превръщам в Бойко Борисов, който търпи всички прищявки на блока, само и само да е в управлението“, добави ядосано тя.

Така новият формат, в който ген. Радев ще бъде издигнат за държавен глава, е БСП с подкрепата на широк инициативен комитет, включващ студентски, земеделски, производителски и патриотични организации.

Всички партии от коалицията „БСП – Лява България“ се събират този четвъртък, за да обсъдят темата. „Ако АБВ искат да се включат в тази подкрепа, да го направят“, все пак открехна затръшнатата врата към Първанов Нинова.

Самият Радев също е бил на заседанието на Изпълнителното бюро, като се е съгласил на новия вариант да бъде издигнат с подкрепата на различни организации. Бившият командир на Военновъздушните сили ще представи програмата си в четвъртък пред различни военни и патриотични организации.

www.vsekiden.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене