Съдът отказа да пусне санданчанина, убил Надежда Куцкова

санданчанина убил Куцкова

Убиецът на свекървата на съдия Нели Куцкува остава в ареста, постанови състав на Софийски градски съд. Това стана, след като 26-годишният Станислав Маламов от Сандански, обжалва най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщи News.bg.

Припомняме, че именно Маламов е физическият убиец на Надежда Куцкува. В последните часове на миналата година той и връстникът му Велик Корчев от Благоевград влязоха с взлом в жилището на възрастната жена. След това Маламов я задуши, докато съучастникът му подготвя вещите за крадене.

Въпреки факта, че Маламов носи по-голямата вина, именно той обжалва решението в съда. Защитата му се опита да убеди съдиите, че той няма да се укрие или да извърши ново престъпление. Като смекчаващо вината обстоятелство адвокатката на задържания посочи, че той е оказал пълно съдействие в хода на производството, разкайва се за стореното и признава вината си.

„Много съжалявам за случилото се и моля за по-лека мярка“, примоли се самият Маламов. Прокурорът по делото обаче не склони на отстъпка като изтъкна, че защитата не посочва никакви нови процесуални предпоставки, които да бъдат в полза на обвиняемия.

Според прокурора е налице обоснователно предположение за авторство на деянието. Неговото становище съвпада напълно с това на съда. Съдебния състав постанови, че не се  съгласява с доводите на защитата, тъй като Маламов и Корчев са планирали внимателно престъпленията си, а след това са се укрили в друг град за да прикрият следите.

Съдът се позова и на това, че Маламов е осъждан цели 3 пъти преди престъплението, за което е задържан в момента. Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок пред Софийски апелативен съд. Ако това се случи, следващото заседание ще бъде на 25 март. По късно пред медиите прокурорът по делото Илиян Рангелов обясни, че медицинските лица, извършили експертизата, са потвърдили за жестокостта на деянието.

По думите му и двамата подсъдими съдействат на разследването, като са дали подробни обяснения за случилото се в злополучната нощ. Рангелов разясни за първите две присъди на Маламов. Първата е за кражба на дребни вещи, но тогава Рангелов се разминал с обществено порицание, тъй като е бил непълнолетен. Третата му присъда е завършила с глоба за управление на МПС без свидетелство за управление.

bsstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене