Въоръжени до зъби антимафиоти удариха имотен бос в Сандански!

При мащабните обиски, извършени навръх Илинден в Сандански, въоръжените до зъби антимафиоти са влезли и в дома на бившия председател на Поземлената комисия в курортния град Бойко Лалев в Сандански. Документи са иззети от счетоводната фирма, обслужвала бизнеса на Илия Янев, а собственичката Зоя Пачова, която е бивша общинска съветничка, е разпитана в полицията и е освободена. Сред разпитаните от служителите на ГДБОП са и бизнес партньорката на съдията Ил. Янев – Юлияна Янева, която след това е освободена, както и дъщерята на Т. Ангелов, предава struma.bg.Направен е обиск и в офис в хотел „Панорама“ в Сандански, където преди време Янев държал офис под наем. В момента за същия хотел се водят съдебни дела в спор за собственост между 2 бизнес групировки в Сандански, на една от които Илия Янев е адвокат. Обискиран е и домът на приближен до съдията ром с прякор Глигана, който работил на стоянка в района на „Била“. Синът на Серго – Рашетара, който е борец с множество медали от състезания, също е бил задържан, но освободен.

В някои от обискираните къщи е викан и ключар, който да отключва сейфове или стаи, за които собствениците им твърдели, че нямат ключове.
Цяла нощ е изкарала в ареста служителката от офиса на Илия Янев зад киното в Сандански Василка Стоянова-Лалева, която е касиерка, тя е пусната на свобода вчера сутринта.

Лидерът на „Евророма“ Тони Ангелов снощи заяви: „Известно е лицето, дало сигнала, по който ни арестуваха. Притеснен съм за моето здравословно състояние и за това на дъщеря ми, която също бе задържана с мен. Преди малко се чух по телефона и с Илия Янев, той също вече е на свобода. Синът му Ивайло и Хр. Ашминов, които бяха в следствения арест, също са пуснати. Имам фирма на името на баба ми, не на мое име. Със строителната си бригада съм изпълнявал поръчки на община Сандански”, каза Тони Ангелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене