Въвеждат „синя зона” и в Кюстендил!

Центърът на Кюстендил се превръща в „синя зона”, паркирането ще струва 1 лв. на час. Въвеждането на „синя зона“ с платено почасово паркиране в централната градска част на Кюстендил, ще гласуват на предстоящото си заседание общинските съветници в Кюстендил.

Предложението е на община Кюстендил и предстои да бъде гласувано по време на редовната юлска сесия на местния парламент. За да бъде въведена „синя зона”, трябва да се създадат нови текстове в Наредбата за организация на автомобилното движение, обясниха съветници от ОбС.

Новата „синя зона” има и своите предимства, така в центъра на Кюстендил ще се оформят 115 нови места с платено паркиране, разпределени на 10 паркинга, обясниха от специализираната комисия в община Кюстендил. Тези нови паркоместа ще допълнят сегашните места за платено паркиране, обясниха от Общинска администрация – Кюстендил, като посочиха, че предложението включва почасово заплащане за паркиране при ХГ „Владимир Димитров-Майстора“, при Чифте баня, при пощата, поликлиниката, аптека „Захариева” и на още няколко места в идеалния център на областния град.

Цената за платено паркиране няма да се променя, остава както досега, по 1 лв. на час. Предвидили сме и места за хора с увреждания, обясниха от Общинска администрация. От предложението става ясно, че „синята зона“ ще работи от 8 до 18 ч. от понеделник до събота, в тази зона ще бъде разрешено паркирането на автомобили до 2,5 тона и автобуси и микробуси до 12 места.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене