Нов вандалски погром, изпочупени са всички градски тоалетни в Благоевград

тоалетна

Вандалски прояви отново разбуниха Благоевград. След неотдавнашното поругаване на гробищния парк, сега са разбити и ограбени градските тоалетни, стопанисвани от „Биострой” ЕООД.

Неизвестни хулигани са нанесли щети за няколко хиляди левове. Разбити са градските тоалетни на пазара, тоалетната зад паметника на Васил Левски, в кварталите „Струмско” и „Еленово”, зад бензиностанция „Варко” , унищожени са и тоалетните в крайградския парк „Бачиново”. Всички погроми над изредените обекти са идентични и водят към извода, че са предварително обмислени. Разбити и съборени са входни врати, липсват брави и касови патрони, счупени са тоалетни чинии и порцеланови мивки. Откраднати са чешми, смесители, меки връзки, спирателни кранове, огледала, осветителни тела, плафони и оборудване за хигиенизиране на помещенията. Има разбити преградни стени, изтръгнати контакти и електрически ключове.

Хулиганите не са пропуснали да изпочупят дори обикновените заключващи резета, сапунерките за течен сапун и поставките за тоалетна хартия.

Подаден е сигнал до полицията за вандалския акт. Извършителите на подобни деяния носят наказателна отговорност за действията си. Предприети са всички мерки по възстановяване на щетите и установяване на извършителите.

Община Благоевград призовава гражданите за отговорно поведение към обществените придобивки, закупени и изградени със средства на данъкоплатците.

тоалетна 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене