Начало ТОП Р. Плевнелиев покани уволнения директор на училището в Рибново М. Джуркин да...

Р. Плевнелиев покани уволнения директор на училището в Рибново М. Джуркин да работи в президентството с 1800 лв. заплата

35
0
СПОДЕЛИ

манчо джуркин и росен плевнелиев

Президентът на република България Росен Плевнелиев е отправил  покана към бившия директор на СОУ „Христо Ботев“ в село Рибновои настоящ заместник-директор Манчо Джуркин да заеме пост в президентската канцелария по етническите въпроси, научи „Струма“. Двамата са имали двучасов разговор в Банско, състоял се по инициатива на прези­дента.

Стартовата заплата на уволнения като директор и новоназначен като замес­тник-директор на училището в Рибново Джуркин щяла да е 1800 лева. Бунтарят Манчо Джуркин обаче засега не е сигурен, че ще приеме офе­ртата, обяснил е на прези­дента Плевнелиев, че Рибно­во и регионът имат повече нужда от него като педагог и будител, отколкото като ад­министративен работник, макар и в институцията пре­зидентство.

Математикът Манчо Джуркин бе назначен на длъжност директор в учи­лището в Рибново след спе­челване на кметското място на селото от директора Феим Иса на местните избори пре­ди две години и половина. Оттогава досега конкурс за постоянен директор не бе обявяван с презумпцията, че по закон постоянното място за директор на Иса се пази до завършване на кметския мандат. Миналия месец Ман­чо Джуркин бе дисциплинар­но уволнен като временен директор, последва шумна медийна кампания, която за­върши с решение той да бъ­де възстановен на старата си длъжност – помощник-дирек- тор.

Вестник „Струма“

коментара

loading...