Банско играе контрола днес срещу тима на бившия си треньор Александър Томаш

От 18.00 „козлите“ излизат срещу „Верея“ на своя стадион „Свети Петър“, а мачът има защо да бъде гледан

банско

Тритото Томаш-Кючуков-Мирчев се връща на стадион „Свети Петър“, но този път като треньори на „Верея“

Заслужава, защото в него за първи път срещу родния си клуб ще излезе дългогодишният му играч Костадин Слаев, който преди десетина дни премина при старозагорци. Освен това завръщане на стадиона в зимния курорт, но вече в ролята си на треньори в друг отбор, ще направят Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков, подписали в началото на юни с новака в „А“ група.

Банско излиза за втори приятелкки мач в подготовката си само два дни, след като загуби с 1:0 срещу Созопол в първата си проверка от подготовката. В този мач до 30-ата минута по-добре стоеше на терена отборът от морския град, след което играта бе изравнена и постепенно футболистите на „Банско” заиграха в свой стил и изравниха играта на терена, но липсваха сериозни голови положения и футболистите на двата, оттеглили се на почивка при нулево равенство.

През втората част на двубоя треньорският щаб на домакините направи дежурните смени, което неминуемо даде своето отражение върху играта на тима. В 75-ата минута отборът на „Созопол” се възползва от груба грешка на новопривлечения футболист в „Банско” Димитър Пъдарев. Той загуби топката в средата на терена и след бърза контраатака на гостите Мирослав Радев тръгна на скорост към вратата на домакините, като преодоля изпречилите му се защитници и накрая и вратаря Виктор Руневски за крайното 0:1. В този мач отборът бе воден от помощник-треньора Иван Топузов, след като новият наставник Петко Медвецки все още не излиза под светлината на прожекторите.

Пол Отофи ще бъде оставен по-дълго на пробен период в Банско

Пол Отофи ще бъде оставен по-дълго на пробен период в Банско

Очаква се след днешната проверка да стане ясна първата група футболисти от дошлите на проби, които ще си тръгнат. Сред тях се очаква малко по-дълъг период на проби да получи чернокожият Пол Отофи, който дойде в понеделник в отбора и направи добро впечатление с играта си срещу Созопол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене