Преглед на местния печат

„Струма“

Областният лидер на БСП Ю. Гошев избран за водач и на русофилите в Пиринско

Областният лидер на БСП Юлиян Гошев оглави и русофилите в Пиринско, той бе избран единодушно вчера на областна конференция в Благоевград. След последния конгрес на БСП Гошев обяви пред „Струма“, че мандатът му начело на партията изтича и  няма да се кандидатира повече.

11-г. велосипедист оцеля навръх Петровден, блъснат от дама с джип пред полицията

11-годишен велосипедист бе блъснат от джип „Чероки“ вчера малко след 15:00 часа на кръстовището между ул. „Владо Черноземски“ и ул. „Менча Кърничева“ пред сградата на Областна дирекция на полицията в Благоевград. Шестокласникът запазил самообладание и успял да скочи, преди да попадне колелото под гумите на джипа.

Зам. председателят на ОбС- Благоевград Ил. Георгиев води срещу ексгубернатора Д. Димитров в битката за шефския стол в НОИ с 1900 лв. стартова заплата

Двама финансисти вчера стигнаха до последния етап от конкурса за директор на НОИ-Благоевград, който Министерство на труда и социалната политика е на път да приключи за рекордния срок от една седмица от обявяването му.

Бившият областен управител на Благоевград и настоящ главен секретар на Регионалната здравна инспекция Димитър Димитров и соченият за фаворит за поста човек на ГЕРБ Илиян Георгиев се изправиха един срещу друг на интервю с комисията, провеждаща конкурса.

Крадци задигнаха джип БМВ пред жилището на сандански полицай, зарязаха го на АМ „Струма“ с празен резервоар

Крадци задигнаха автомобил БМВ Х5, паркиран пред дома на магистралния полицай в Сандански Ивайло Б. Часове след кражбата джипът е открит изоставен на АМ „Струма“ край с. Джерман, община Дупница.

„Вяра“

ОбС-Самоков си поиска от Христо Машов общинския хотел в Боровец, руснакът внесъл само 1,5 млн. лв. от договорените 4,3 млн. лв., но отказва да се изнесе

Два месеца откакто ОбС-Самоков взе решение договорът със столичанина Христо Машов, който купи общинския хотел в Боровец да бъде прекратен поради непогасена сума по сделката от порядъка на над 3 млн. лв., руснакът приема гости и отказва да се изнесе.

Управителката на общинската счетоводна къща И. Терзийска: Капитанът на кораба напуска последен, оставам, всичко останало са слухове и интриги

„Капитанът на кораба напуска последен, няма да си тръгна от счетоводната къща и всички слухове в тази насока са силно преувеличени. Учудвам се на поведението на някои общинари, които идват на работа за 2 часа седмично и намират време даже за интриги”, заяви за вестник „Вяра” дългогодишният финансист на община Дупница и в момента управител на общинската счетоводна къща Иванка Терзийска.

Зетят на строителния бос Й. Каназирев – Д. Кондев, нищи със съветниците в Разлог бъдещето на ФК ”Пирин”, кметът Кр. Герчев го отряза: Клубът не е общински, приоритет са детските школи

Зетят на един от собствениците на мощната строителна фирма в Разлог Йордан Каназирев – Димитър Кондев, разбуни духовете на общинско заседание в града. Той заля кмета Красимир Герчев с въпроси за футболния тим „Пирин” (Разлог) и поиска от парламентаристите да разяснят случващото се с него. ”В крайна сметка искам да знам „Пирин” (Разлог) ли е, или „Септември” (София)? Защо тимът е регистриран със седалище „Христо Ботев” 2 и за негов президент е посочен кметът Красимир Герчев? Клубът общински ли е, или частен?”, попита Димитър Кондев.

„Биострой“ бута загражденията на строежа на Иван Хаджиев в Благоевград, бизнесменът бесен: Спазил съм закона

Нов строеж на кръговото кръстовище при Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград разбуни духовете на гражданите в областния център на Пиринско. Загражденията на строежа са в непосредствена близост до самия тротоар, което затрудни и пешеходците, и водачите на МПС. Поради тази причина кметът на Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна чистка на мястото и екипи на общинската строителна фирма „Биострой” вчера сутринта започнаха силово събаряне на незаконно поставени заграждения.

Кметският зет на Симитли, тотомилионерът Н. Динков-Нинджата, пори вълните с чисто нова яхта за 1 000 000 лв.

Зетят на кмета на Симитли Апостол Апостолов, тотомилионерът от миналото лято Николай Динков-Нинджата, купи яхта за 1 000 000 евро. По непотвърдена информация, бизнесменът преди месец купил чисто новата суперлуксозна и модерна яхта, на която възнамерявал да се глези заедно със съпругата си Полина и двете им деца.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене