Мъжкият отбор „Пирин“(Разлог) умря, да живее „Септември“(София)!!!

Това се случи, след като бе оповестена новината, че от новия сезон в „Б“ група столицата ще има свой представител за сметка на планинското градче

Става въпрос за „Септември“(София), който ще играе на мястото на „Пирин“(Разлог) и двата – собственост на Румен Чандъров, който е акционер и в „Ботев“(Пловдив). Това на практика се случи, след като маститият бизнесмен взе през миналата зима клуба от китното планинско градче. Именно като негова собственост „Пирин“ завърши на 13-то място в „Б“ група, докато „Септември“ участваще в Югозападната „В“ група, като завърши на четвърто място.

Двата клуба се обединяват, като ще играят под името на Септември на стадиона в Драгалевци, който вече беше инспектиран и лицензиран за „Б“ група.

Треньорът на отбора е Николай Митов, който миналото лято започна да води „Септември“ във „В“ група, след което зимата бе прехвърлен в „Пирин“(Разлог) на мястото на Христо Джоджов с няколко от талантливите играчи от школата на ДИТ и спаси тима, който рискуваше до последно да изпадне от „Б“ група.

Днешната контрола на „Септември“ в Правец срещу „Левски“ ък се явява първа с новото име за новия член на „Б“ група с това име, а това на практика възстановява този субект в родния футбол, след като една от най-големите школи в историята н България дълго време вегетираше някъде из най-ниските етажи на родния футбол.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене