Взеха книжката на сина на петричкото TV семейство Бацанови

Синът на собствениците на петричката телевизия „БАЦ“ Христо и Добринка Бацанови – Димитър, бе глобен с 1000 лв. и лишен от свидетелство за правоуправление за половин година заради катастрофата, станала по негова вина на 11-и март 2014 г. в Кресненското дефиле.

На излизане от ляв завой Бацанов, който се движел в посока Симитли, губи контрол над лекия си автомобил „Фолксваген Кади”, който поднесъл на мократа настилка, минал в насрещната лента и се блъснал в мантинелата. Във фолксвагена се ударил идващият насреща му „Опел Вектра” с плевенска регистрация, управляван от 43-годишния Дилян Тодоров.

При инцидента пострадаха и двамата шофьори, които са транспортирани с линейка на ФСМП – Кресна до МБАЛ – Благоевград. Димитър Бацанов е приет с разкъсна рана на ухото и смазани сухожилия на пръстите на едната ръка, а другият шофьор Дилян Тодоров е със счупвания на ходило, петата на крака и ключица на ръката. Впоследствие за пътния инцидент е обвинен петричанинът за това, че е причинил по непредпазливост средни телесни повреди на другия шофьор.

Тъй като е неосъждан, 39-годишният Димитър Бацанов е освободен от наказателна отговорност от прокуратурата. Районният съдия Владимир Пензов му определя административно наказание 1000 лв. глоба и отнемане на шофьорската книжка за 6 месеца, както и да поеме съдебни разноски за 1000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене