НАД 1000 СЛУЖИТЕЛИ НА ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПОЧИСТВАНЕТО НА 4 ЮНИ

 

            Югозападното държавно предприятие – Благоевград ще се включи за поредна година в националното почистване на 4 юни. Над 1000 служители от 39-те териториални поделения и централното управление ще участват с доброволен труд в кампанията.

Служителите в държавните горски и ловни стопанства на предприятието ще чистят замърсени защитени територии, местности, лесопаркове, курортни гори, природни забележителности, защитени зони по Натура – 2000, екопътеки и други горски територии.

Предвидените зони за почистване са в широки граници – от природна забележителност „Аклисе” и туристическа пътека до хижа „Беласица” в най-южната част на предприятието, до историческата местност „Костина” и природната забележителност „Водопад Скока” край Тетевен, разположени в най-северните точки на ЮЗДП.

Осигурени са близо 40 специализирани автомобила за извозване на събраните отпадъци, както и чували и ръкавици. Сборните пунктове са административните сгради на съответните държавни горски и ловни стопанства, откъдето горските служители и желаещите да подкрепят инициативата ще потеглят към          местата за почистване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене