Банско загуби гостуването си на „Верея“ в Стара Загора

„Верея“ успя да вземе частичен реванш след разгромяващата си загуба с 5:0 през есента на стадион „Свети Петър“

Старозагорци надделяха с 3:1 над „козлите“ на своя стадион „Трейс Арена“ пред 300 зрители, след като решиха нещата в своя полза още до почивката. Това се случи пред погледа на заместник-кмета на Стара Загора Красимира Чахова и своя почетен президент Галин Михайлов. Успехът бе напълно заслужен с оглед на оказаното от страна на домакините, които бяха по-конструктивни и разнообразни в предни позиции. Те създадоха повече чисти голови ситуации и логично надделяха, след като още в 6 – та мин. имаше възможност да открие резултата.

Амаду Сукуна отне топката от защитник на гостите пред наказателното поле навлезе в него, но ударът му профуча на сантиметри от страничната греда. Минута по-късно футболистът на старозагорци успя да поправи грешката си и откри резултата след центриране на Джунейт Яшар отляво, французинът от 12 метра вкара за 1:0.

В 10-ата мин. чернокожият нападател на заралии изведе в пеналта Методи Костов на удобна позиция, който обаче бе изпреварен от вратаря на „козлите“ Александър Стоянов.

В 38-ата мин. Живко Желев с глава намери Джунейт Яшар , който напредна към наказателното поле на Банско и отправи удар, но отново стражът на Банско успя да реагира адекватно и неутрализира опасността.

Играчите на „Верея“ обаче решиха нещата в своя полза в последните 3 минути на първото полувреме 42-ата Методи Костов беше изведен в наказателното поле и той намери Иван Винков, който с удар от близка дистанция покачи на 2:0. Две минути по късно резултатът набъбна на 3:0, след като Методи Костов се пребори за топката в наказателното поле, овладя и с удар от десетина метра я прати в мрежата на Банско за трети път.

В 51-ата мин. Банско отправи първия си удар към вратата на домакините, след като Борислав Хазуров от добра позиция в аут.  В 55-ата мин. Живко Желев отправи топовен удар от 35 метра, но вратарят Александър Стоянов успя да избие.

В 61-ата минута Кирил Личев от удобна позиция от границата на пеналта стреля силно, но отново стражът на Банско се намеси решително, превръщайки се в герой за своя отбор. В 71 – та мин. гостите намалиха резултата от дузпа заради нарушение на вратаря Деян Вълков срещу Борислав Хазуров, който бе точен от бялата точка за 3:1.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене