Венцислав Кавазов, координатор на БЗНС в Пиринско: МВР, армията, гранична полиция да си свършат работата – всеки да знае докъде…!

Привет на Топ Преса, една от водещите в Благоевградска област, срещаме се в момент в който има изключително много актуални въпроси, както в национален мащаб, така и в регионален. По някои от темите има доста да се дискутира,  но предполагам че няма да ни стигне и времето. Така, че ще се спрем на по важните въпроси за деня.

БЗНС в последно време е изключително активна партия в   Благоевградска област, постоянно възстановяваме нови дружби.  Възстановяваме ги тъй като БЗНС е партия основана 1899. По времето на управлението на Александър Стамболийски е имало дружби. Пояснявам за хората, които не са в течение. За разлика от другите партии, които имат местни клубове, организации и т.н. в БЗНС се наричат дружби. В момента възстановяваме повечето от дружбите, които е имало в цялата страна. Работи се изключително активно. Аз мога да говоря за Благоевград, тъй като тук имам правомощията да говоря за Благоевград и имам пряко наблюдение от всички събития, които се случват. От 14 общини в 8 имаме вече общински дружби, които са възстановени. В останалите се подготвят и до няколко седмици ще обявим дружбите, които са възстановени. Направихме един изключителен семинар на Банско, които беше отразен от всички национални медии. Поради това, че на този семинар се взе едно изключително важно решение в новата история на България, а именно дали да се запази управлението в този вид и дали БЗНС да продължи да участва в коалицията Реформаторски блок и ГЕРБ. С това си решение БЗНС показа, че сме на първо място, отговорни към ситуацията, тъй като нашия министър не е министър на  някоя лека институция. Говорим за кризата свързана с бежанците. Все пак нашия министър Николай Ненчев е военен министър. Отбраната трябва да бъде стабилна в този момент. Най-вече с решението си доказахме, че сме отговорни към гражданите на България. Забележки и кусури всички знаем и всички виждаме в управлението на страната. Но един политик когато е ангажиран с благоденствието на хората, а това е задължително… трябва най-напред да мисли за самите хора и след това за собственото си благополучие или за собствената изгода от един или друг ход, който може да се направи. На всички ни е ясно, че когато кажем Военно министерство и една оставка в това военно министерство… особено на министър, като Николай Ненчев, които е изключително последователен в позицията си за Евроатлантизъм. Това ще разбие правителството и най-вероятно ще доведе до оставка на цялото правителство. За това поехме този кръст и вървим по пътя който мислим, че е правилен за нас и за цяла България. Обсъждаме политическото състояние на страната, обсъждаме кризата в която се намираме и ние и цяла Европа. Няма защитени хора от тероризма. Естествено, ние на регионално ниво  няма как да вземем отношение по едни толкова глобални въпроси. Но се опитваме да помагаме на хората с каквото можем, на местна основа.

Често ли ви търсят хората?

– Да, обръщат се към нас хора с въпроси, с проблеми… Каквото можем решаваме, каквото неможем поне им казваме, че неможем. Тъй като много често се стига до там политиците застават, пред хората и казват: “Как бе, ще свършим работата”, за нещо елементарно и оставя човека в такова състояние, в което той се надява, че ще му се помогне, а в същото време не търси и друг вариант, а по този начин като е излъган изпуска определените срокове. Така изпуска и шанса да си реши проблема дори и по свой начин. Ние сме изключително против това нещо.

За проблемите в коалицията…?

– Изключително важно решение, беше това което се вземе в Банско, изключително отговорна позиция на постоянното присъствие ръководството на национално ниво на БЗНС, на лидера на БЗНС Николай Ненчев и подкрепата която  му се оказва от всички членове на БЗНС. Проблемите ги виждаме в коалицията, но най-важни са реформите. Докато подкрепата за реформите провеждани от Ненчев е на лице, има смисъл да се борим за тези институции. Проблеми виждаме в това , че много често се правят изказвания, включително от премиера…изказва се по един въпрос, след това се връща мнението става съвсем различно от това , което е казал и това естествено обърква хората. Последователността в реформите е единственият критерии за вярна посока в управлението. За това следим ние от БЗНС…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене