Вестник „Телеграф“: Банско е на трета позиция в света като място за живеене!!!

Колкото и невероятно да звучи на фона на българската скептичност, авторитетното английски вестник твърди, че изпреварва една от световните столици – Париж

На практика това повтаря класацията британското издание, което и преди две години постави нашия курорт в първата тройка. Зимната столица на Балканите е изпреварена единствено от областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция, а след себе си планинският български град оставя след себе си италианския град Парма, а на пето място е Париж.

Според медията Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място се посочва чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център, на здравословния начин на живот. Подчертава се, че там може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.

Отделя се внимание на традиционната кухня и на хубавите местни вина. Може да се хапва и пийва само за част от сумата, която гостът ще плати във френските или швейцарските ски курорти. Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности. Това е поредното признание за града под Тодорка. Първата петица в класацията на „Телеграф“ е същата, както и през 2014 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене