На сесия: 209 000 лв. за спорта в Сандански изпотиха съветниците, 80 000 лв. грабна ФК „Вихрен”, с 500 лв. отгоре за тенисистите от „Свети Врач”

Управителката на тенис клуба Веска Пандурска: Тези 3000 лв. са подигравка, само за едно дете са нужни 40 лв., плащаме наем 8000 лв. 

Отпуснаха по 5000 лв. на олимпийски надежди Андон Ризов и Венци Айдарски

209 000 лв. за спорта в Сандански превърнаха заседателната зала на Общинския съвет в тепих. Врявата мина шумотевицата и на женския пазар, която се оказа нищо пред пушилката на съветниците по повод гласуването на средства за спортните клубове в курортната община. Хаосът бе повече от очевиден, съветникът от РЗС Костадин Станоев избухна: „Нека сега и медиите да видят как работят комисиите преди заседания. Демек – никак”, конкретизира той. Явор Аргиров пък го контрира: „Така е, но ако вашата група взима участие при работата в комисиите, сами ще видите как се работи, трудно и бавно, а не сега да си правите пиар пред медиите”, каза той.

Буквално като на търг, без ясни критерии, парламентаристите наддаваха за това, кой от спортните клубове колко и какви средства да получи за своята издръжка. Припомняме, че с решение на ОбС парите за спортна дейност и клубовете в Сандански са в размер на 209 000 лв.

Така след повече от три часа дебати в крайна сметка с най-големи суми от разправията се измъкнаха ФК „Вихрен” с 80 000 лв. и клубът по борба „Бириал” с 12 000 лв.

viaranews.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене