Мая Манолова: Не се оженихме с Ангел заради болестта ми

Омбудсманът и бивш червен депутат Мая Манолова се направи публична изповед за тежкото си заболяване, което я извади за няколко месеца минала година от политическия живот. Тя изрази съжаление, че не е взела превантивни мерки и не се е изследвала навреме за рак на гърдата.

„Не знам защо, но когато в Кюстендил организирах безплатни прегледи за рак на гърдата на 1000 жени, аз не се прегледах. Отнема само 10 минути. Така е било писано“, каза Манолова пред Нова телевизия. „Приемам го като съдба“, добави юристката.

По думите й, диагнозата я накарала да промени коренно живота си. Тогава тя взела решение да излезе от активната политика.

Манолова сподели още, че получила голяма подкрепа от дъщеря си Ралица и мъжа до нея – депутата от БСП Ангел Найденов. „Ако не бяха те двамата, не знам как щях да мина през това и как щях да се преборя. Дъщеря ми заряза всичко. Ангел също. Двамата бяха направили някаква уговорка да не ми показват нищо“, сподели омбудсманът.

„Не успяхме да се оженим, отпадна ни сватбата в Париж“, добави Мая Манолова. Ангел Найденов я окуражавал с думите: „Аз съм сигурен, че на теб нищо лошо не може да ти се случи“.

Бившата депутатка сподели, че в трудния момент много й помогнала вярата. „Това беше знак от Господ, че трябва да се променя. Обещах в черквата, че ако се оправя, ще работя за доброто на хората“, разкри Манолова. Тя добави, че с Ангел Найденов имат намерение да сключат брак, но не бързат.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене