Майстор от Дупница показа класа в „Гран При на Благоевград“

Майсторът на спорта Сашко Пешев показа в първия шахматен турнир от „Гран При на Благоевград“ за годината и спечели с 6 точки от 6 възможни. Играещият треньор на „Марек“ използва традиционната верига и доведе половин дузина от своите възпитаници да трупат опит в състезателни условия. Втори завърши Веселин Методиев от домакина „Виктори“ с 4,5 т., колкото има и третият в подреждането Иван Вакъвчиев, също представител на благоевградчани. Челната петица допълниха ветеранът Георги Чепандов /4 т./, който финишира първи в миналогодишното издание на веригата, и охранителят в местната поща Слави Иванов /4 т./.

Внимание с играта си привлече 7-годишният Адриан Митушев. Малчуганът създаде проблеми на съперниците си, зае 9-о място с 3,5 т. и заслужи похвали от своя наставник Марин Атанасов и мс С. Пешев. В проявата участваха 23 шахматисти Благоевград, Дупница и Симитли.

Паралелно се състоя и детски кръгов турнир. Спечели го Николай Ангелов, което му дава право в следващия кръг да премери сили с по-големите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене