„Пирин“ загуби от „Славия“ на финала на редовния сезон в Първа лига

Отборът на „белите“ победи с 3:1 „орлетата“ в последния мач от редовния сезон в Първа лига

“Белите” стигнаха до успеха, след като всички попадения паднаха след почивката и така финишираха на седмо място в крайното класиране на елита ни преди разделянето на шампионата на две половини.

За „Славия“ две попадения отбеляза Галин Иванов, а едно добави Ивайло Димитров. За “орлетата” пък почетният гол бе дело на Димитър Благов.
Срещата започна с неприятна новина за домакините, след като ветеранът Георги Петков получи контузия на загрявката и трябваше да бъде заменен от дебютанта Емануеле Джерия под рамката на вратата. През първата част на практика липсваха чистите положения. Едва в началото на втората част двата тима тръгнаха по-смело в атака. В 53-ата минута вратарят на „Пирин“ Красимир Костов на два пъти трябваше да спасява вратата си, след последователни удари на Янис Карабельов и Галин Иванов. Малко по-късно все пак резултатът бе открит Карабельов напредна в половината на „Пирин“ и намери Иванов, който с диагонален удар прониза Костов.

При това положение „орлетата“ тръгнаха по-смело в атака, но това отвори пространства в отбраната им и в 79-ата минута се стигна до второ попадение в полза на „белите“. При едно подхлъзване на играч на гостите Владислав Узунов напредна в половината на съперника и намери Димитров, който с хубаво плътен удар направи 2:0 за „Славия“. Три минути преди края Иванов отбеляза втория си гол в мача след като получи топката в наказателното поле и след като се обърна прониза отново Костов. В следващата атака „Пирин“ върна едно попадение, след като Ради Кирилов нахлу в наказателното поле и след рикошет топката се озова у Димитър Благов на празна врата, който нямаше проблем да вкара, но това бе малка утеха за Милен Радуканов и неговия тим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене