Националката Е. Попадинова остава в Англия

Футболната ни националка Евдокия Попадинова от Хаджидимово няма да се връща в България. Бившата състезателка на „Спортика“ /Бл/ обяви, че има желание да се подвизава зад граница и в момента обмисля коя оферта да приеме. Към нея има интерес от тимове в Испания и Франция, но тя отхвърли идеята да се насочва към клубове от тези държави. Е. Попадинова предпочита да продължи кариерата си в Англия, където игра за „Бристол Академи“, превръщайки се в първата българка във висшата лига при дамите.

Нейният бивш отбор не запази елитния си статут и изпадна в края на кампанията във долната дивизия. Впоследствие клубното ръководство на бристолци й отправи друга оферта, но Е. Попадинова отказа заради занижените финансови условия.

В периода на изчакване тя поддържа форма по индивидуална програма, изготвена от първия й треньор в „Спортика“ Емил Кърцелски. Благоевградският специалист работи на Острова и е главен виновник за нейното заминаване за Англия. Хаджидимовката ще има достатъчно време да помисли, тъй като първенството започва в края на март.

„Най-важното за мен е да играя и да трупам опит. Нивото на футбола в Англия е доста високо и при жените. Има клубове, които не отстъпват по своята организация на мъжките формации, търсим най-доброто, което ще бъде полезно за мен и моето професионално израстване“, коментира Е. Попадинова.

struma.bs

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене