Раздадоха храна и вода на бедстващите вече четвърти ден шофьори на тирове на ГКПП Илинден-Ексохи

Бяха раздадени около 150 порции храна и минерална вода на шофьорите, които са блокирани вече няколко дни на ГКПП Илинден – Ексохи. Инициативата за подпомагане на шофьорите бе подета от НПО „Активна съвест“ съвместно с общ. Гоце Делчев.

Община Гоце Делчев осигури 150 пакета с храна и вода за бедстващите шофьори, които чакат на километрична опашка от българска страна преди ГКПП Илинден – Ексохи. Храната и водата бяха раздадени на всеки от тях с помощта на членове на НПО „Активна съвест“, които подкрепиха инициативата. „Хиляди благодарности от Илинден. Бъдете все така човечни“ написа в съобщение до община Гоце Делчев един от шофьорите, чакащи на пункта Мартин Кисьов.

Четвърти ден вече други гръцки трактористи са препречили платното с машините си и не пускат ТИР-ове да преминават през ГКПП “Илинден – Ексохи”. Автоколоната вече е над 7 км, нервите на шофьорите и тук, както на Кулата ще изпушат, ако до довечера не се вдигне бариерата: “Нека министър Московски дойде и тук, за да реши проблема. Гърците са мързеливо, нагло и лукаво племе. Обещаха, че днес в 11 часа ще отворят границата, но за пореден път излъгаха, оплака се български шофьор. Тук нямаме нито една химическа тоалетна, само веднъж ни раздадоха вода за 4 дни. Вече нямаме храна, горивото ни е на привършване, няма го и Червения кръст. Доволни сме, че днес все пак се сетиха за нас от община Гоце Делчев и ни раздадоха храна и вода.  Тук българските шофьори сме по-малко от половината, има румънци, сърби, словенци, австрийци”, каза изнервения шофьор.

На другара граница Кулата – Промахон все още се пропускат всички превозни средства, 15-километровата колона се източи и напрежение засега няма.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене