Председателят на УС на „Пирин“(Разлог) даде специално изявление по темата с лиценза на клуба

Президентът на „Пирин“(Разлог) Захари Беличенов даде своята позиция по отношение на нашумелия в последните дни относно казаус относно собствеността в отбора и спряганата продажба на лиценза на един от най-богатите българи Румен Чандъров.

Клубният началник наруши мълчанието си, което запази, докато минат всички интерпретации, за да даде своето изявление пред средствата за масова информация:  „Изписаното и изприказваното напоследък около нашия отбор за продажба на лицензи, нов собственик и т.н. мога да кажа, че са един, меко казано, по-свободен тим интерпретация. За да се спре с инсинуациите искам да кажа, че няма промяна в собствеността. Що се отнася до ръководството, то мога да кажа, че също то остава непроменено – единственият легитимен председател на УС продължавам да бъда аз.

Единствената промяна е свързана с промяната на треньорския пост, където на мястото на Христо Джоджов ще има друг треньор, чието име ще бъде обявено по-късно отново от мен. Това, че досегашният наставник на мъжкия тим е освободен от досегашния му пост, не означава, че той ще е освободен от клуба, а ще продължи да работи в него, но на друга позиция!

 За момента община Разлог продължава да бъде основен спонсор на ФК „Пирин“ като промяна е това, че ще има не още един, а още няколко спонсори, които ще помагат на клуба, ако може това да се смята за промяна. Не знам какво лошо има в това. Напротив това е нещо, което е в интерес на отбора и смятам, че ще доведе до подобряване не само на финансовото, но и на спортно-технически напредък. Всичко останало може да бъде приемано като спекулации.

Не възнамерявам да коментирам повече. Сега остава да продължим работа, защото пролетният полусезон чука на вратата,“ коментира в специално свое обръщение до медиите председателят на УС на „Пирин“(Разлог) Захари Беличенов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене