Димитър Бербатов игра пълни 90 минути за ПАОК при загуба от „Олимпиакос“. Треньорът го хвали

Благоевградчанинът, който бе амнистиран заради червения си картон срещу АЕК преди десетина дни бе на терена цял мач, при визитата на абсолютния лидер в Гърция, който успя да вземе успеха с минималното 1:0. 

Единственото попадение в двубоя падна още в 8-та мин., а негов автор стана норвежкият национал Омар Елабделауи. Мачът показа промяна в политиката на треньора на солунчани Игор Тудор, който пусна бившия капитан на националния ни отбор в стартовите си 11, за да оперира зад нападателя Стефанос Клаус Атанасиадис. През второто полувреме капитанът беше сменен и българинът зае неговото място на върха на атаката. Това обаче не промени нищо като ПАОК продължи да бъде по-неубедителния тим. На няколко пъти пък Димитър Бербатов реагираше, без да крие емоциите си и ръкомахаше недоволно към своите съотборници, които или не му подаваха, или не си покриваха зоните.

В 65-ата мин. задачата на „Олимпиакос“ стана сякаш още по-лека, след като Георгиос Тцавелас получи втори жълт картон, но само пет минути по-късно за същото беше изгонен и Саша Зделар от състава на домакините, с което бе изравнено статуквото на терена.

С това поражение съставът на българина остава на четвърто място, но вече е на цели 27 точки от Олимпиакос, който се радва на изключителните 20 победи от 21 кръга. В класирането на местната Суперлига отборът от „Тумба“ е на 4 точки от третия Панатинайкос и на 8 от втория АЕК. Голямата цел черно-белите е спечелването на турнира за Купата на Гърция, където в четвъртък предстои реванш срещу „Паниониос“ от четвъртфиналната фаза. При гостуването си в първия двубой ПАОК завърши 1:1 и сега има големи шансове да се класира за полуфиналите.

След мача наставникът на ПАОК Игор Тудор се изказа положително за изявите на Димитър Бербатов в сблъсъка срещу лидера. „Бербатов се опита и направи някои доста интересни неща. Представянето му беше добро и то срещу най-силния отбор в първенството“ , заяви Тудор, който имаше някои търкания с Димитър Бербатов, но явно е преосмислил мнението си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене