Димитър Делчев нападна АБВ: Част от хората на Първанов подадоха неточни имотни декларации

Опитите за бламиране на антикорупционния закон, като се попречи на избора на Меглена Кунева за образователен министър, не успяха. Гласуването
показа атака срещу правителството, а опозицията целеше да стопира всички усилия в борбата с корупцията. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев, който вчера посети град Гоце Делчев.

Той подчерта, че в управлението ГЕРБ и Реформаторският блок продължават да бъдат основни партньори и това проличало за пореден път именно при гласуването на новия оразователен министър. Меглена Кунева пък има волята и политическата подкрепа да ускори реформата в образованието у нас.

Според Делчев, АБВ са част от управляващото мнозинство, когато имат полза от това. Той даде пример за ключови политики като антикорупционния закон, които хората на Георги Първанов отказали да подрепят. Той заяви, че 17 от 55 членове на националното ръководство на АБВ, включително и депутати, имат неточности в декларациите пред Сметната палата. Дали поради грешка или укриване на информация, само те могат да кажат, коментира народният представител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене