Цигара на цена 3000 лева: Петричкият бизнесмен Николай Дамов издейства солидна глоба на кафе “Хавай“

Петричкият бизнесмен Николай Дамов, издейства солена глоба на собствениците на кафе „Хавай“, пушейки цигара вътре в заведението. Това констатирали проверяващи инспектори от РЗИ, които направили внезапна проверка в заведението за спазване на разпоредбите за забрана на тютюнопушенето в закрити обществени обекти.

На 19.01.2015 година бизнесменът седял на маса вътре в заведението и тръскал цигарата си в чашка, докато проверяващите били на метри от него. След като разбрал за това, той излязъл навън и не съдействал на проверяващите органи да предостави личните си данни, за съставянето на акт, който да послужи за налагане на наказателно производство. Нарушението послужило като основателен повод, директорът на РЗИ да излезе с имуществена санкция, насочена към собственика на кафе „Хавай“ в размер на 3500лв.

Съдът след като разгледа показанията на свидетеля Дамов и сервитьорката Моника Стоянова, не ги кредитира към делото поради противоречия. Той обаче намали имуществената санкция от 3500лв. на 3000лв за собствениците на кафе „Хавай“. Решението може да се обжалва пред Административен съд Благоевград в 14 дневен срок.

Валентин Герчев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене