Местният съвет на ДПС в Брезница определи за кметска секретарка снахата на местния полицай Айше Хаджиоли

Кметът на село Брезница Иса Сакали /правият на снимката/

Членовете на местния съвет на ДПС в гоцеделчевското село Брезница определиха кой от шестимата кандидати да заеме обявената за свободна длъжност в местното кметство – „Специалист гражданско състояние“, или с други думи секретарка на кмета Иса Сакали.

Въпреки обявения конкурс и изисквания за заемане на длъжността, такъв не се е състоял, а назначението на снахата на местния полицай Айше Хаджиоли е станало с решение на местния съвет на ДПС, информираха „ИНФОМРЕЖА“ кандидати. Те споделиха, че вакатната длъжност е била обявена преди време, като изискванията са били: умение за работа с компютър и умение за работа в екип, а висшето образование било посочено като предимство.

За явяване на конкурса молби са подали шестима  кандидати. Конкурс обаче не се провел, а се събрал местният съвет на ДПС, който определил кой от шестимата кандидати да заеме вакантната позиция.

Документи за участие в конкурса са подали Адиле Къпо (кандидатката с най-високо образование), Дженан Бекташ, Мехмед Мерсим, Хава Ислямова и Айше Хаджиоли. Последните две кандидаткиса били а с еднакво образование.

Така на сбирката на местния съвет на ДПС първа е била отхвърлена кандидатката с най високо  образование Адиле Къпо, защото сестра й също работела в кметството в Брезница. Старейшините се аргументирали с думите: „По двама от къща не може!“.

Другите три кандидатури също били отхвърлени и останали кандидатките Айше Хаджиоли и Хава Ислямова – и двете с едно и също образование, един и същи опит, но едната с по-голямо предимство, тъй като била снаха на местния полицай, който пък бил роднина и приятел с повечето от членовете на  местния съвет на ДПС.

Изпаднал в неудобна ситуация, кметът на Брезница Иса Сакали предложил на старейшините да проведе поотделно срещи и с двете кандидатки, но съпартийците му отхвърлили този вариант. Така на 23 ноември на длъжността „Специалист гражданско състояние“, без да бъде уведомена другата кандидатка и след дълго отлагане, е назначена Айше Хаджиоли. В крайна сметка се оказва, че още преди да бъде обявено мястото за свободно, в Брезница вече се знаело, че именно снахата на полицая ще бъде новата секретарка на кмета, разказаха подробности за назначението й хората от Брезница.

Останалите кандидати пък се питат защо е било нужно да се разиграва този цирк и защо този конкурс изобщо е бил обявяван, след като резултатът от него предварително е бил ясен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене