Скандал в ОБС Сандански: Хората на Яне Янев напуснаха демонстративно сесията на общинския съвет /Обновена/

6-имата съветници на РЗС в Сандански, начело с лидера им Яне Янев напуснаха скандално първата сесия на местния парламент.

Ето как лидерът на РЗС Яне Янев мотивира напускането на съветниците:

За пореден път се уверихме, че в ОБС Сандански ще се работи по старата схема, никакво желание за промяна. Нашата парламентарно представена група внесе предложение най-напред да бъде приет нов правилник на ОБС и след това да започне изграждането на комисии. Те направиха точно обратното. Избраха си членове и председатели на комисии, игнорирайки най-многочислената група общински съветници на РЗС.

Доказано нефункциониращи пред годините комисии отново бяха гласувани и композирани. Така че ние отново ще внесем жалба в Административен съд за отмяна на тези решения по отношение на комисиите. Нещо много важно – Ние от РЗС обещахме на жителите на града пълна ревизия на финансовото състояние на общината и общинските фирми, направихме предложени днес, което бе като глас в пустиня. Нищо, явно отново показаха, че това къде са парите на жителите на Сандански, как са работили общинските фирми не интересува общинския съвет, затова напуснахме. Не може да се работи така, без правила и по интереси на една или друга групировка, каза видимо ядосан лидерът на РЗС Яне Янев.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене