Първи реакции! Доган за Башев : Подкрепата на лидера не осигурява победа! Заплахите обърнаха вота!

Az-sum-vlasta1Това е урокът за ДПС от загубата на кметското място в Гърмен, спуснат специално за Топ Преса от сараите. Наши източници от централата ни разкриха основната критика на почетният председател на ДПС за „загубата“ в Гърмен. Опозиционерите в партията заявили уверен опред Сокола , че издигнатият за кмет на Гърмен Ахмед Башев е спорна фигура.

Близостта на Башев с Алиосман Имамов който му удари серикирата винаги е била само привидна.

Близостта на Башев с Алиосман Имамов който му удари серикирата винаги е била само привидна.

Първо, защото той управляваше общината четиринадесет години. За това време беше веднъж изключван от движението, яви се на изборите през 2007 г. и ги спечели като независим кандидат. Малко след това беше реабилитиран и приет отново в редиците на ДПС. Башев от години е в обтегнати отношения със зам.-председателя на ДПС Алиосман Имамов. Навлече си гнева и на част от активистите на движението след последните парламентарни избори заради откровената „репресия“ и кардинална политика за принципа – който не е с мен е против мен. Той беше поставен на второ място в листата в Благоевград, но беше изместен чрез преференциален вот от бившия областен управител Муса Палев. Заради отказа му да отстъпи мястото си на Башев под натиска на ръководството на партията Палев беше изключен от парламентарната група на движението и сега е независим депутат.

Малко след това Башев беше в основата на конфликта с наследилата го на кметския пост в Гърмен от ДПС Минка Капитанова покрай събитията около събарянето на незаконните постройки в ромския кв. „Кремиковци“. Той заедно с част от местното ръководство на движението я изключиха от партията, като се надяваха по този начин да разчистят пътя на Башев към поредния му кметски мандат. Капитанова обаче се яви на сегашните избори от името на местна коалиция от две малки партии и спечели убедително балотажа срещу Башев. Резултатът от изборите потвърждава негативните настроения лично срещу него, защото той загуби вота от Капитанова, но листата на ДПС получи близо три пъти по-висок резултат от неговия и според местните това е заради заплахите на Башев преди изборите. Имало дори случаи в който Башев е заявил на един влиятелен бизнсемен от Гърменско че след изборите имал право на избор – дали да бъде овчар или пъдар. За избора на Башев не помогна и личната агитация на Лютви Местан който ял лични критики от Доган за това защото сравни Башев с него и го нарече „депесарския сокол на Гърмен“. Между другото още тогава избирателите дадоха знак на Местан, че са против номинацията на Башев. По време на словото му той беше освиркан. Депутати твърдят, че същото се е случило в още две села от общината. Трябвало да се работи индивидуално и стратегически а не емоционално със замах, която езяло главата на Ахмед Башев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене